Աղը հարկավոր է հասուն օրգանիզմին, քանի որ այն կանխում է ջրազրկումը` ջուրը պահելով հյուսվածքներում: Սակայն մանկաբույժներն ահազանգում են, որ ծնողները երեխաների կերակուրներում չափից շատ աղ են ավելացնում:
Սնունդ
Ո՞ր սննդատեսակների հետ չի կարելի համադրել պաղպաղակը. խորհուրդներ պաղպաղակի օգտագործման մասին
Ամռան ամիսներին թե՛ մեծերի, թե՛ փոքրերի ամենասիրելի մթերքը պաղպաղակն է: Փորձենք «Աշտարակ-Կաթ» ընկերության որակի վերահսկողության բաժնի ղեկավարի օգնությամբ պարզել, թե ինչ օգտակար հատկություններ ունի պաղպաղակը, և որոնք են դրա օգտագործաման և պահպանման ցուցումները:
Որքա՞ն կոնֆետ է կարելի փոքրիկին օրվա ընթացքում
Այս հարցն իրենց տալիս են բոլոր ծնողները, որոնք աճող փոքրիկ ունեն: Մեկ տարեկանին մոտ հասակում արդեն փոքրիկի սննդացանկում ընդգրկվում են զանազան մրգեր, նաև շաքարավազ պարունակող ապուրներ:
Կաթնաշոռով և բանանի միջուկով բլիթներ
Ինչ է հարկավոր
Կաթնաշոռ - 300 գ
Ձու - 1 հատ
Շաքարավազ - 2 ճաշի գդալ
Վանիլին
Փխրեցուցիչ - մի պտղունց
Ալյուր - 2-3 ճաշի գդալ
Բանան - 1 հատ
Բուսական յուղ` թխելու համար
Մանի գազարով
Կերակուրը նախատեսված է մեկ և բարձր տարիքի երեխաների համար
Հարկավոր է.
Կաթ- մեկ բաժակ,
Մանի- 2 ճաշի գդալ,
Սերուցքային կարագ- 2 թեյի գդալ,
Շաքարավազ- 2 թեյի գդալ,
Գազար- մեկ հատ,
Ապուր- պյուրե 1-2 տարեկան երեխաների համար
Բաղադրությունը.
Դդմիկ - ½ հատ
Կարտոֆիլ – 4 հատ
Հավի կրցքամիս- 1 կտոր կամ հավի բուդ- 1 հատ
Աղ
Ջուր
Կովի՞, թե՞ այծի կաթ․ ո՞րն է ավելի օգտակար փոքրիկի համար և ո՞ր տարիքից է թույլատրելի
Նորածինների համար մայրական կաթն անփոխարինելի է․ բնական սնուցումն առավել կարևոր է փոքրիկի համար։ Սակայն երբեմն պատահում է, որ մայրիկը ստիպված է լինում արհեստական կաթնախառնուրդի կամ էլ կովի և այծի կաթով սնել փոքրիկին։
Ինչպե՞ս եփել բանջարեղենը երեխաների համար
Որպեսզի երեխայի համար պատրաստեք բանջարեղենով կերակուր, նախ հարկավոր է մանրակրկիտ լվանալ այն հոսող ջրով, խոզանակել, կեղևը և սերմերը հեռացնել: Խորհուրդ չի տրվում կեղևը հանել, ապա նոր լվանալ, քանի որ այդ դեպքում հեռացվում են նաև որոշակի օգտակար նյութեր: Խորհուրդ չի տրվում նաև բանջարեղենը երկար ժամանակ թողնել ջրի մեջ: