Սնունդ

Աղը հարկավոր է հասուն օրգանիզմին, քանի որ այն կանխում է ջրազրկումը` ջուրը պահելով հյուսվածքներում: Սակայն մանկաբույժներն ահազանգում են, որ ծնողները երեխաների կերակուրներում չափից շատ աղ են ավելացնում:

 

Ամռան ամիսներին թե՛ մեծերի, թե՛ փոքրերի ամենասիրելի մթերքը պաղպաղակն է: Փորձենք «Աշտարակ-Կաթ» ընկերության որակի վերահսկողության բաժնի ղեկավարի օգնությամբ պարզել, թե ինչ օգտակար հատկություններ ունի պաղպաղակը, և որոնք են դրա օգտագործաման և պահպանման ցուցումները:

Այս հարցն իրենց տալիս են բոլոր ծնողները, որոնք աճող փոքրիկ ունեն: Մեկ տարեկանին մոտ հասակում արդեն փոքրիկի սննդացանկում ընդգրկվում են զանազան մրգեր, նաև շաքարավազ պարունակող ապուրներ:

Ինչ է հարկավոր 

Կաթնաշոռ - 300 գ

Ձու - 1 հատ

Շաքարավազ - 2 ճաշի գդալ

Վանիլին

Փխրեցուցիչ - մի պտղունց

Ալյուր - 2-3 ճաշի գդալ

Բանան - 1 հատ

Բուսական յուղ` թխելու համար

Կերակուրը նախատեսված է մեկ և բարձր տարիքի երեխաների համար

Հարկավոր է.

Կաթ- մեկ բաժակ,

Մանի- 2 ճաշի գդալ,

Սերուցքային կարագ- 2 թեյի գդալ,

Շաքարավազ- 2 թեյի գդալ,

Գազար- մեկ հատ,

Նորածինների համար մայրական կաթն անփոխարինելի  է․ բնական սնուցումն առավել կարևոր է փոքրիկի համար։ Սակայն երբեմն պատահում է, որ մայրիկը ստիպված է լինում արհեստական կաթնախառնուրդի կամ էլ կովի և այծի կաթով սնել փոքրիկին։

Որպեսզի երեխայի համար պատրաստեք բանջարեղենով կերակուր, նախ հարկավոր է մանրակրկիտ լվանալ այն հոսող ջրով, խոզանակել, կեղևը և սերմերը հեռացնել: Խորհուրդ չի տրվում կեղևը հանել, ապա նոր լվանալ, քանի որ այդ դեպքում հեռացվում են նաև որոշակի օգտակար նյութեր: Խորհուրդ չի տրվում նաև բանջարեղենը երկար ժամանակ թողնել ջրի մեջ:

Այլ հոդվածներ …