Երեխաների սննդակարգում միսը զբաղեցնում է կարևոր տեղ, քանի որ սպիտակուցների, ամինաթթուների և երկաթի նշանակալի աղբյուր է։ Բուսական ծագման մթերքներում, իհարկե, երկաթ կա, բայց ոչ այնքան, որքան մսի մեջ։ Արժե հիշել՝ տվյալ հանքանյութի պակասը կարող է առաջացնել ուղեղի թթվածնային քաղց, գլխապտույտ, հիշողության խանգարում, անեմիա։

Քաղցրի հանդեպ ձգտումը միանգամայն բնական երևույթ է, որը կարելի է բավարարել՝ ընտրելով տանը պատրաստված անուշեղենը։ Ընդամենը երեք բաղադրիչի օգնությամբ հնարավոր է արագորեն պատրաստել  շատ համեղ և առողջարար կոնֆետներ։ Այդ նպատակով անհրաժեշտ է վերցնել․

Պանիրը կազմում է երեխաների առողջ ու հավասարակշռված սննդակարգի մի մասը։ Ունենալով բաղադրության մեջ նկատելի քանակությամբ սպիտակուցներ, վիտամին A, E և կալցիում՝ պանիրն ունենում է դրական ազդեցություն մանկական օրգանիզմի վրա։

Ձուն փոքրիկ «պահեստ» է, որտեղ գտնվում են արժեքավոր տարրերի հսկայական պաշարներ: Սպիտակուցում առկա են նյութափոխանակության կարգավորմանը  և իմունիտետի ամրապնդմանը մասնակցող ամինաթթուներ, իսկ դեղնուցում՝  ուղեղի զարգացումը, մազերի առողջությունը  պայմանավորող ճարպաթթուներ: 

Այլ հոդվածներ …

Գովազդ