Օգտակար ապուրներ 6-12 ամսական երեխաների համար (մաս 1)

Օգտակար ապուրներ

Երեխայի սննդակարգում 6 ամսականից սկսած աստիճանաբար ներառվում են պինդ կերակրատեսակներ։

Ապուրները՝ որպես հիանալի անցում կրծքի կաթից դեպի պինդ կերակուրներ, օգնում են փոքրիկի մարսողական համակարգին և ապահովում են վիտամիններով, հանքանյութերով ու ջրով։ Ստորև ներկայացված են մի քանի համեղ, սննդարար և տարիքին համապատասխան ապուրների բաղադրատոմսեր։

1. Դդմապուր

Տարիք՝ սկսած 6 ամսականից
Բաղադրիչներ՝

  • Դդում՝ 100 գ

  • Կարտոֆիլ՝ 1 փոքր կտոր

  • Կարագ՝ 1/2 թ/գ

  • Ջուր՝ 150 մլ

Պատրաստման եղանակը՝
Դդումը և կարտոֆիլը կտրատել մանր կտորներով, եփել մինչև փափկի։ Խյուս դարձնել, ավելացնել մի փոքր կարագ։ Կարող եք լցնել մի փոքր եռման ջուր՝ ստանալու նուրբ հյուսվածք։

Օգուտը՝ հարուստ է բետա-կարոտինով, հեշտ մարսվող է։


2. Բրոկոլիով կրեմ-ապուր

Տարիք՝ սկսած 7 ամսականից
Բաղադրիչներ՝

  • Բրոկոլի՝ 3-4 գլխիկ

  • Գազար՝ 1/2 հատ

  • Կարտոֆիլ՝ 1 փոքր

  • Ջուր՝ 200 մլ

Պատրաստման եղանակը՝
Բոլոր բաղադրիչները եփել միասին մինչև լիովին փափկեն։ Այնուհետև խյուսել։

Օգուտը՝ հարուստ է վիտամին C-ով և մանրաթելերով։


3. Հավի մսով բանջարեղենային ապուր

Տարիք՝ սկսած 8 ամսականից
Բաղադրիչներ՝

  • Հավի կրծքամիս՝ 30 գ

  • Գազար՝ 1 փոքր

  • Դդում՝ 50 գ

  • Կարտոֆիլ՝ 1 փոքր

  • Ջուր՝ 250 մլ

Պատրաստման եղանակը՝
Հավը եփել առանձին։ Բանջարեղենը եփել ջրի մեջ մինչև փափկեն։ Բոլորը խյուսել և ավելացնել փոքր քանակությամբ եփած հավի միսը։

Օգուտը՝ հարուստ է սպիտակուցներով, հարմար է մկանային զարգացման համար։


4. Ծաղկակաղամբով կաթնապուր

Տարիք՝ սկսած 9 ամսականից
Բաղադրիչներ՝

  • Ծաղկակաղամբ՝ 50 գ

  • Կարտոֆիլ՝ 1 փոքր

  • Կաթ՝ 100 մլ (մայրական կամ հարմարեցված մանկական կաթ)

  • Ջուր՝ 100 մլ

Պատրաստման եղանակը՝
Եփել բանջարեղենը ջրի մեջ, ապա խյուսել, ավելացնել տաք կաթ։

Օգուտը՝ հարուստ է կալցիումով և վիտամին B-ով։


 Խորհուրդներ ծնողների համար

  • Ապուրները պետք է լինեն առանց աղի և շաքարի։

  • Սկզբում կերակրեք օրական 1 անգամ՝ սկսելով 1-2 թ/գ չափաբաժնից։

  • Նոր բաղադրիչները փորձարկել առանձին՝ ալերգիկ ռեակցիաները բացառելու համար։

  • Պահպանեք հիգիենան՝ կերակրելու և պատրաստելու ընթացքում։