Կաթնաշոռով համեղ թխվածքաբլիթներ

Խմորի համար
  • 1 կգ ալյուր

  • 150 գ կարագ (փափկեցրած)

  • 150 գ շաքարավազ

  • 1 ձու

  • 1 թեյի գդալ սոդա

  • 0,5 թեյի գդալ վանիլին

  • 450 գ մածուն

  • 100 գ թթվասեր

Լցոնի համար
  • 400 գ կաթնաշոռ

  • 1 ձվի սպիտակուց

  • 1 ճաշի գդալ ալյուր

  • 100 գ շաքարավազ

  • Մի պտղունց վանիլին


     

    Պատրաստման եղանակ

    1. Խմորի պատրաստում

    1. Մաղել ալյուրը խորը ամանի մեջ։

    2. Ավելացնել փափկեցրած կարագը և ձեռքերով տրորել, որպեսզի ստացվի փխրուն զանգված։

    3. Առանձին ամանի մեջ խառնել մածունը, թթվասերը, ձուն, շաքարավազը, վանիլինը և սոդան։ Լավ խառնել, մինչև շաքարը լուծվի։

    4. Հեղուկ խառնուրդը ավելացնել ալյուրի և կարագի զանգվածին։

    5. Խմոր հունցել, մինչև ստացվի փափուկ, բայց ոչ կպչուն խմոր։

    6. Խմորը ծածկել սննդային թաղանթով և թողնել սառնարանում 30 րոպե։

    2. Լցոնի պատրաստում

    1. Կաթնաշոռը լցնել ամանի մեջ և լավ տրորել կամ հարել, մինչև ստացվի համասեռ զանգված։

    2. Ավելացնել շաքարավազը, վանիլինը, ալյուրը և ձվի սպիտակուցը։

    3. Լավ խառնել, մինչև ստացվի հարթ և միասեռ խառնուրդ։

    3. Թխվածքաբլիթների ձևավորում և թխում

    1. Սառնարանից հանել խմորը և գրտնակով բացել մոտ 3-4 մմ հաստությամբ շերտ։

    2. Կլոր կամ ցանկացած ձևի կտրող կաղապարով ձևավորել թխվածքաբլիթներ։

    3. Խմորի կտորների մեջտեղում դնել 1 թեյի գդալ լցոն, ապա ծալել կեսով, եզրերը սեղմելով, որպեսզի լավ կպչեն։

    4. Պատրաստի թխվածքաբլիթները շարել թխման ձևամանի վրա, որը նախապես պատված է թխվող թղթով։

    5. Ջեռոցը տաքացնել 180°C-ի և թխել 20-25 րոպե կամ մինչև թեթև ոսկեգույն դառնան։

    4. Վերջնական հարդարում

    • Պատրաստի թխվածքաբլիթները հանել ջեռոցից և թողնել, որ փոքր-ինչ սառչեն։

    • Ցանկության դեպքում կարելի է շաղ տալ շաքարի փոշի։

    Համեղ և փափուկ թխվածքաբլիթները պատրաստ են վայելելու համար։