Ինչը կարող է ավելի զվարճալի լինել, քան ձեր երեխաների հետ տոնական ինչ-որ բան թխելը, և այս ամանորյա թխվածքաբլիթները հիանալի տարբերակ են:
Այս բաղադրատոմսը շատ պարզ է և կատարյալ է երեխաների հետ միասին պատրաստելու համար։
Բաղադրամասեր
Թխվածքների համար՝
-
2 բաժակ ալյուր
-
1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
-
½ թեյի գդալ աղ
-
150գ սենյակային ջերմաստիճանի կարագ
-
1 բաժակ (200 գ) շաքարավազ
-
1 մեծ ձու
-
1 թեյի գդալ վանիլի էքստրակտ
-
1 թեյի գդալ նուշի էքստրակտ (ըստ ցանկության)
Գլազուրի համար՝
-
2 բաժակ (240 գ) շաքարի փոշի
-
2-3 ճաշի գդալ կաթ
-
1 թեյի գդալ վանիլի կամ նուշի էքստրակտ
-
Սննդային գունանյութ (կարմիր, կանաչ, սպիտակ և կապույտ)
-
Զարդարանք՝ շաքարի փոշի կամ ուտելի փայլ
Պատրաստման եղանակ
Քայլ 1: Պատրաստել խմորը
-
Միջին չափի ամանի մեջ խառնեք ալյուրը, փխրեցուցիչը և աղը։
-
Մեծ ամանի մեջ հարիչով հարեք կարագն ու շաքարավազը, մինչև թեթև ու փափուկ դառնա (մոտ 2-3 րոպե)։
-
Ավելացրեք ձուն, վանիլի էքստրակտը և նուշի էքստրակտը (եթե օգտագործում եք)՝ շարունակելով հարելը։
-
Քիչ-քիչ ավելացրեք չոր բաղադրիչները՝ խառնելով, մինչև խմորը դառնա միասեռ։
-
Խմորը բաժանեք երկու մասի, յուրաքանչյուր մասը փաթաթեք սննդային թաղանթով և դրեք սառնարան 30 րոպեով։
Քայլ 2: Կտրատել թխվածքները
-
Տաքացրեք ջեռոցը 180°C։ Թխման թերթիկները ծածկեք յուղաթղթով։
-
Սառը խմորը փռեք ալյուրոտ մակերևույթի վրա՝ մոտ 6 մմ հաստությամբ։
-
Օգտագործեք ամանորյա տարբեր պատկերների ձևամաններ՝ խմորը կտրատելու համար և տեղափոխեք թխման թերթիկների վրա։
-
Խմորի մնացորդները նորից փռեք և կտրատեք։
Քայլ 3: Թխել
-
Թխեք 8-10 րոպե՝ մինչև եզրերը թեթև ոսկեգույն դառնան։
-
Թողեք թխվածքաբլիթները հովանան 5 րոպե թխման թերթիկի վրա, հետո տեղափոխեք ցանցային տախտակի վրա, մինչև լրիվ սառչեն։
Քայլ 4: Զարդարել
-
Փոքրիկ ամանի մեջ խառնեք շաքարափոշին, կաթն ու վանիլի կամ նուշի էքստրակտը, մինչև գլազուր ստացվի։ Բաժանեք այն մի քանի ամանների մեջ և յուրաքանչյուրը գունավորեք գունանյութով։
-
Օգտագործեք փոքրիկ գդալ կամ գլխիկներով տոպրակներ՝ թխվածքաբլիթները զարդարելու համար։
-
Ավելացրեք շաքարի փոշի, ուտելի փայլ կամ քաղցրավենիք՝ ավելի գեղեցիկ դարձնելու համար։
Խորհուրդներ երեխաների և մայրիկների համար
-
Թողեք երեխան ընտրի իր սիրած ձևերն ու գույները։
-
Մինչ թխվածքները թխվում են, պատրաստեք տաք կակաո՝ ընթրիքը ավելի հաճելի դարձնելու համար։
-
Թխվածքները պահեք հերմետիկ տարայի մեջ՝ մինչև մեկ շաբաթ, կամ նվիրեք գեղեցիկ փաթեթավորված։
Անուշ արեք և վայելեք ձեր համեղամանորյա պահերը միասին։ 🎄🍪