Luxeria.am ինտերնետային կայքը այս շաբաթ թարմացրել է իր Վիկտորինայի հարցերը, և ամփոփել իր նախորդ շաբաթվա տվյալները: Հարցերին ճիշտ պատասխանելով՝ կարող եք վաստակել յուրաքանչյուր հարցի համար 5000 դրամ:
Այս շաբաթվա Վիկտորինայի հարցերը հետևյալն են՝
Հարց 1. Գրել Լյուքսերիայի «Միկադո» 500գ-ոց արտադրանքի շտրիխ կոդը
Հարց 2. Քանի՞ սմ2 է Լյուքսերիայի «Էսկիմո» 400գ-ոց արտադրատեսակի պիտակի մակերեսը:
Հարց 4. Ո՞ր տարբերակում է նշված ճիշտ պատասխանը.
Ա. Լյուքսերիա թխվածքները չեն պարունակում քիմիական հավելումներ
Բ. Լյուքսերիա թխվածքները չեն պարունակում խմորիչներ
Հարց 5. Որքա՞ն է Լյուքսերիա «Ֆուրշետ» արտադրատեսակի 100գ-ի սննդային արժեքը:
Հարցերին պատասխանելու համար խնդրում ենք անցնել այս հղումով http://luxeria.am/am/content/5/ կամ այցելել luxeria.am կայքի Վիկտորինա բաժին: Հաղթող կհամարվի այն մասնակիցը, որը ճիշտ կպատասխանի հարցին և պատահականության սկզբունքով կընտրվի համակարգչի կողմից:
Հարցերի ճիշտ պատասխանները, հաղթողների անունները կտեղադրվեն վիկտորինայի հաջորդ շաբաթվա նոր հարցերի հետ միաժամանակ:
Հարցերին կարող եք պատասխանել 27.05.2013-02.06.2013 ընկած ժամանակահատվածում:
Եվ այսպես նախորդ շաբաթվա հարցերը հետևյալն էին՝
Հարց 1. Առաջարկեք կարգախոս Լյուսքերիա ապրանքանիշի համար:
Պատասխան. Այս հարցին, որպես ճիշտ պատասխան, համակարգիչը պատահականության սկզբունքով ընտրել է Անահիտ Վարդանյանին: Ճիշտ պատասխանը՝ Լավագույնը լավագույնների համար:
Վաստակած գումարի չափը՝ 5000 դրամ:
Հարց 2. Ի՞նչ թխվածքներ են մտնում Լյուքսերիա Ասսորտիի մեջ:
Պատասխան. Այս հարցին, որպես ճիշտ պատասխան, համակարգիչը պատահականության սկզբունքով ընտրել է Անի Զիրոյանին: Ճիշտ պատախանը՝ Սնիկերս, Միկադո, Իդեալ:
Վաստակած գումարի չափը՝ 5000 դրամ:
Հարց 3. Մրգային ջեմով ի՞նչ արտադրատեսակներ ունի Լյուքսերիա ընկերությունը:
Պատասխան. Այս հարցին, որպես ճիշտ պատասխան, համակարգիչը պատահականության սկզբունքով ընտրել է Լուսինե Աբովյանին: Ճիշտ պատասխանը՝ Մրգային միջուկով արտադրատեսակներն են՝ Զեֆիր միջուկով, Քուքիզ, Քրիզանթեմ, Ջեմմի:
Վաստակած գումարի չափը՝ 5000 դրամ:
Հարց. 4 Լյուքսերիա ապրանքանիշի ո՞ր արտադրատեսակներն են բացառիկ տեղական թխվածքաբլիթների շուկայում:
Պատասխան. Այս հարցին, որպես ճիշտ պատասխան, համակարգիչը պատահականության սկզբունքով ընտրել է Մոսյան Մարգարիտային: Ճիշտ պատասխան՝ Ջեմմի, ջնարակապատ ելակի միջուկով թխվածքաբլիթներ Քուքիզ, զեֆիրով ջնարակապատ թխվածքաբլիթներ, միջուկով ջնարակապատ զեֆիր, Ժիզել: Լրացում՝ փոքր չափի անուշահացեր:
Վաստակած գումարի չափը՝ 5000 դրամ:
Հարց 5. Ի՞նչ տեսակի գաթաներ է արտադրում Լյուքսերիա ընկերությունը:
Պատասխան. Այս հարցին, որպես ճիշտ պատասխան, համակարգիչը պատահականության սկզբունքով ընտրել է Գոհար Սիմոնյանին: Ճիշտ պատասխանը՝ խորիզով և գետնանուշով:
Վաստակած գումարի չափը՝ 5000 դրամ:
Տեղեկատվություն: Տորթ Միկադո
Բաղադրիչներ.
ձու – 2 հատ,
շաքարավազ – 200 գ,
«Կաթնառատ» կարագ – 450 գ,
թթվասեր – 200 գ,
խտացրած կաթ -400 գ,
կակաո – 3 ճ.գդ.,
ալյուր – մոտ 400 գ
Վերցնել ձվերը և 250 գրամ Կաթնառատ կարագ: Ավելացնել շաքարավազը: Գդալով խառնել մինչև միատարր զանգված ստացվի: Ավելացնել թթվասերը: Աստիճանաբար լցնել ալյուրը, կստացվի փափուկ խմոր: Խմորը պետք է չկպչի ձեռքերին և հեշտ բացվի: Բաժանել յոթ մասի: Բարակ բացել և թխել 15-20 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Պատրաստել կրեմը. 200 գրամ Կաթնառատ կարագը հարել: Ավելացնել խտացրած կաթը: Հետո ավելացնել կակաոն: Քսել շերտերին: Վրան ցանել քերած շոկոլադ: Դնել սառնարանը:
Elnor.am կայքը այս շաբաթ թարմացրել է իր Վիկտորինայի հարցերը և ամփոփել նախորդ շաբաթվա հաղթողների անունները:
Այս շաբաթվա Վիկտորինայի հարցերը հետևյալն են՝
Հարց 1. Քանի սմ2 է Էլնոր 72.5% 180գ-ոց սփրեդի փաթեթանյութի մակերեսը:
Հարց 2. Քանի՞ շահող է ունեցել elnor.am-ի կազմակերպած վիկտորինան մինչ մայիսի 19-ը:
Հարց 3. Նվազագույնը ի՞նչ տարողությամբ փաթեթավորումով է վաճառվում Էլնոր սփրեդը:
Հարց 4. Քանի անգամ է հանդիպում «սփրեդ» բառը elnor.am կայքի «Գիտեք Որ» բաժնում տեղադրված 3 հոդվածներում:
Հարց 5. Ի՞նչ դրական հատկություններ ունի Էլնոր սփրեդը:
Հարցերին պատասխանելու համար խնդրում ենք անցնել այս հղումով http://elnor.am/am/content/10/ կամ այցելել elnor.am կայքի Վիկտորինա բաժին:
Հաղթող կհամարվի այն մասնակիցը, որը ճիշտ կպատասխանի հարցին և պատահականության սկզբունքով կընտրվի համակարգչի կողմից:
Հարցերի ճիշտ պատասխանները, հաղթողների անունները կտեղադրվեն վիկտորինայի հաջորդ շաբաթվա նոր հարցերի հետ միաժամանակ:
Հարցերին կարող եք պատասխանել 27.05.2013-02.06.2013 ընկած ժամանակահատվածում:
Եվ այսպես նախորդ շաբաթվա հարցերը հետևյալն էին՝
Հարց 1. Ո՞ր ցուցահանդեսների մասնակցության և մրցանակների ստացման տարբերանշաններն են պատկերված Էլնոր 72.5%-ոց 180գ-ոց սփրեդի վրա:
Պատասխան. Այս հարցին, որպես ճիշտ պատասխան, համակարգիչը պատահականության սկզբունքով ընտրել է Լիլիթ Շախուլյանին: Ճիշտ պատասխանը՝ ԱՐՄՊՐՈԴԷՔՍՊՈ, ԱՐՄԵՆԻԱ-ԷՔՍՊՈ ցուցահանդեսների և Տարվա ապրանք մրցանակի ստացման տարբերանշանները: Լրացում Armprodexpo 2009, և High Quality Food and Drinks Armenia Expo :
Վաստակած գումարի չափը՝ 5000 դրամ:
Հարց 2. Գրեք քառատող Էլնորի վերաբերյալ:
Պատասխան. Այս հարցին, որպես ճիշտ պատասխան, համակարգիչը պատահականության սկզբունքով ընտրել է Արթուր Տեր-Գրիգորյանին: Ճիշտ պատասխանը՝
Օգնում է մեզ առողջ ապրել
Կյանքին այս խառը հարմարվել,
Փորձեք Էլնորը Դուք այսօր
Եվ վայելեք այն ամեն օր:
Վաստակած գումարի չափը՝ 5000 դրամ:
Հարց 3. Խնդիր: Սառնարանի չափերն են երկարությունը՝ 52սմ, լայնությունը՝ 38 սմ, բարձրությունը՝ 9 սմ: Որքա՞ն Էլնորի 1 կգ-ոց սփրեդ կարելի է տեղադրել այդ սառնարանում:
Պատասխան. Այս հարցին ճիշտ պատասխան չի հնչել:
Հարց 4. Որտե՞ղ է (ինչպիսի վաճառակետերում) առաջին անգամ վաճառվել սփրեդը:
Պատասխան. Այս հարցին, որպես ճիշտ պատասխան, համակարգիչը պատահականության սկզբունքով ընտրել է Մուկուչ Պապոյանին: Ճիշտ պաատսխանը՝ Սփրեդն առաջին անգամ վաճառվել է դեղատներում:
Վաստակած գումարի չափը՝ 5000 դրամ:
Հարց 5. Ինչ արժե Էլնոր 72.5% 150գ-ոց սփրեդը Երևան Սիթի խանութների ցանցում.
Պատասխան. Այս հարցին, որպես ճիշտ պատասխան, համակարգիչը պատահականության սկզբունքով ընտրել է Վազգեն Այվազյանին: Ճիշտ պատասխանը՝ 290 դրամ:
Վաստակած գումարի չափը՝ 5000 դրամ:
Տեղեկատվություն.
Սփրեդի արտադրությունը սկսվել է ԱՄՆ-ում դեռևս 1930-ական թվականներից, երբ պատերազմական իրավիճակ էր, անհրաժեշտություն առաջացավ կենդանական ծագման յուղերը, այդ թվում նաև կաթնայուղը փոխարինել բուսական յուղերով, որոնք ավելի էժան էին: Հետագայում 1980-ական թվականներից այն լայն տարածում գտավ հատկապես՝ Անգլիայում և ԱՄՆ-ում, ապա նաև Արևմտյան Եվրոպայի մյուս երկրներում: ԱՊՀ շուկայում սփրեդը ևս վաղուց է գտնվում, սակայն անվանման մաս էր կազմում «կարագ» բառը, «համակցված կարագ», «лёгкое масло», «мягкое масло» և այլն: Տերմինը լայն տարածում գտավ ԱՊՀ շուկայում դրա վերաբերյալ ռուսական ազգային ստանդարտի ԳՈՍՏ-ի ստեղծմամբ (ГОСТ Р 52100-2003, «սփրեդներ և հալեցված խառնուրդներ: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» ОКС 67.200.10. գործում է 2004թ. Հուլիսի 1-ից ):