Պանրային սոուս

Բաղադրիչներ․

  • 50 գ անաղ պանիր (կաթնաշոռ կամ ռիկոտա)

  • 100 գ բնական յոգուրտ (առանց հավելումների)

  • 1 թեյի գդալ քերած գազար

  • 1 թեյի գդալ  խաշած դդում

  • Մի պտղունց չորացրած նանա կամ օրիգանո

Պատրաստման եղանակ․

  1. Պանիրը (կաթնաշոռը) և յոգուրտը հարել այնքան, մինչև համասեռ զանգված ստացվի։

  2. Ավելացնել քերած գազարը և խյուսված խաշած դդումը, կրկին խառնել։

  3. Վերջում ավելացնել չորացրած նանան կամ օրիգանոն՝ հաճելի բույր ու համ հաղորդելու համար։

Այս սոուսը կարելի է մատուցել փոքրիկների համար որպես հացիկի վրա տարածվող քսուք կամ բանջարեղենով (վարունգ, գազար, խաշած բրոկոլի) սոուս պատրաստելու համար։ 

Բարի ախորժակ