Խնձորով և վարսակով շիլա

Բաղադրիչներ

  • 2 ճ/գ մանր աղացված վարսակի փաթիլ,
  • Կես փոքր խնձոր, մաքրված և մանր քերված (կամ գոլորշու մեջ թեթև խաշած և ապա ճզմած),
  • 100-120 մլ ջուր կամ կաթնախառնուրդ,

Պատրաստման եղանակ

  1. Ջուրը կամ կաթնախառնուրդը եռացրեք փոքր կաթսայի մեջ։
  2. Ավելացրեք մանր աղացված վարսակը և միջին կրակի վրա խառնեք մինչև շիլան սկսի խտանալ (մոտ 5 րոպե)։
  3. Ավելացրեք մանր քերված կամ ճզմած խնձորը և խառնեք ևս 1-2 րոպե, մինչև խնձորը միաձուլվի վարսակին։
  4. Հանեք կրակից, թույլ տվեք մի քիչ հովանա և մատուցեք գոլ վիճակում։

Խորհուրդներ

  • Կարող եք փորձել խնձորի փոխարեն ավելացնել տանձ, դեղձ կամ ծիրան (նախապես ճզմած կամ գոլորշու մեջ թեթև եփած)։
  • 6-12 ամսականում երեխաներն սկսում են ճանաչել նոր համեր, սակայն խորհուրդ է տրվում խորհրդակցել մանկաբույժի հետ նախքան նոր մթերք ներմուծելը։
  • Շաքար կամ աղ մի ավելացրեք։ Բնական պտուղների քաղցրությունը բավարար է։