Բաղադրիչներ
- 2 ճ/գ մանր աղացված վարսակի փաթիլ,
- Կես փոքր խնձոր, մաքրված և մանր քերված (կամ գոլորշու մեջ թեթև խաշած և ապա ճզմած),
- 100-120 մլ ջուր կամ կաթնախառնուրդ,
Պատրաստման եղանակ
- Ջուրը կամ կաթնախառնուրդը եռացրեք փոքր կաթսայի մեջ։
- Ավելացրեք մանր աղացված վարսակը և միջին կրակի վրա խառնեք մինչև շիլան սկսի խտանալ (մոտ 5 րոպե)։
- Ավելացրեք մանր քերված կամ ճզմած խնձորը և խառնեք ևս 1-2 րոպե, մինչև խնձորը միաձուլվի վարսակին։
- Հանեք կրակից, թույլ տվեք մի քիչ հովանա և մատուցեք գոլ վիճակում։
Խորհուրդներ
- Կարող եք փորձել խնձորի փոխարեն ավելացնել տանձ, դեղձ կամ ծիրան (նախապես ճզմած կամ գոլորշու մեջ թեթև եփած)։
- 6-12 ամսականում երեխաներն սկսում են ճանաչել նոր համեր, սակայն խորհուրդ է տրվում խորհրդակցել մանկաբույժի հետ նախքան նոր մթերք ներմուծելը։
- Շաքար կամ աղ մի ավելացրեք։ Բնական պտուղների քաղցրությունը բավարար է։