Բանջարեղենով և հավի մսով խյուս

Բաղադրիչներ

  • մանր կտրատված հավի կրծքամիս,

  • գազար,

  • կարտոֆիլ, 
  • դդմիկ,
  • բրոկոլի,

  • ջուր կամ կաթ,

Պատրաստման եղանակը

  1. Պատրաստել բաղադրիչները. լվացեք և մանրացրեք բանջարեղենն ու հավը:

  2. Եփել գոլորշու կամ ջրի մեջ. տեղադրեք հավը, գազարը, քաղցր կարտոֆիլը, դդմիկը և բրոկոլին գոլորշու կամ ջրով կաթսայի մեջ: Եփեք մինչև բոլոր բաղադրիչները դառնան փափուկ (մոտ 10-15 րոպե):

  3. Խյուսել. Տեղափոխեք եփած բաղադրիչները բլենդերի մեջ: Ավելացրեք քիչ քանակությամբ  հեղուկ՝  խյուսը ցանկալի խտության հասցնելու համար:

  4. Սառեցնել և մատուցել. Թողեք մի փոքր սառչի, ապա մատուցեք: Համոզվեք, որ խյուսն անվտանգ ջերմաստիճանի է:

Սննդային առավելություններ

  • Հավի մսի մեջ պարունակվող սպիտակուցը նպաստում է երեխայի աճին և զարգացմանը:

  • գազարից և կարտոֆիլից ստացվող  վիտամին A-ն  օգտակար է տեսողության համար:

  • հավի մսից և բրոկոլիից փոխանցվող երկաթը  կարևոր է ուղեղի զարգացման համար:

  • Բանջարեղենում պարունակվող բջջանյութն օգնում է մարսողությանը:

Նշումներ

  • Նոր սննդատեսակները ներմուծեք աստիճանաբար՝ հետևելով ալերգիկ ռեակցիաների առաջացման հնարավորությանը:

  • Կարող եք խտությունը հարմարեցնել երեխայի նախասիրություններին: