Բաղադրիչներ
մանր կտրատված հավի կրծքամիս,
գազար,
- կարտոֆիլ,
- դդմիկ,
բրոկոլի,
ջուր կամ կաթ,
Պատրաստման եղանակը
-
Պատրաստել բաղադրիչները. լվացեք և մանրացրեք բանջարեղենն ու հավը:
-
Եփել գոլորշու կամ ջրի մեջ. տեղադրեք հավը, գազարը, քաղցր կարտոֆիլը, դդմիկը և բրոկոլին գոլորշու կամ ջրով կաթսայի մեջ: Եփեք մինչև բոլոր բաղադրիչները դառնան փափուկ (մոտ 10-15 րոպե):
-
Խյուսել. Տեղափոխեք եփած բաղադրիչները բլենդերի մեջ: Ավելացրեք քիչ քանակությամբ հեղուկ՝ խյուսը ցանկալի խտության հասցնելու համար:
-
Սառեցնել և մատուցել. Թողեք մի փոքր սառչի, ապա մատուցեք: Համոզվեք, որ խյուսն անվտանգ ջերմաստիճանի է:
Սննդային առավելություններ
-
Հավի մսի մեջ պարունակվող սպիտակուցը նպաստում է երեխայի աճին և զարգացմանը:
-
գազարից և կարտոֆիլից ստացվող վիտամին A-ն օգտակար է տեսողության համար:
-
հավի մսից և բրոկոլիից փոխանցվող երկաթը կարևոր է ուղեղի զարգացման համար:
-
Բանջարեղենում պարունակվող բջջանյութն օգնում է մարսողությանը:
Նշումներ
-
Նոր սննդատեսակները ներմուծեք աստիճանաբար՝ հետևելով ալերգիկ ռեակցիաների առաջացման հնարավորությանը:
-
Կարող եք խտությունը հարմարեցնել երեխայի նախասիրություններին: