Թաց բաղադրիչներ:
1 բաժակ պյուրե արած հասած բանան
1/2 բաժակ քերած խնձոր
1/4 բաժակ քերած գազար
3/4 բաժակ կաթ
1/4 բաժակ հալած կարագ (մի փոքր սառեցված)
1 խոշոր ձու
1 թեյի գդալ վանիլ
Չոր բաղադրիչներ:
-
1 բաժակ ալյուր
-
1/2 բաժակ վարսակ
-
1 թեյի գդալ դարչին
-
1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
-
1/4 թեյի գդալ խմորի սոդա
-
1/8 թեյի գդալ աղ
Միջին չափի ամանի մեջ խառնեք բանանը, խնձորը, գազարը, կաթը, հալված կարագը, ձուն և վանիլի էքստրակտը: Խառնել մինչև համասեռ դառնալը:
Առանձին ամանի մեջ միասին հարեք ամբողջական ցորենի ալյուրը, վարսակի ալյուրը, դարչինը, փխրեցուցիչը, սոդան և աղը:
Չոր բաղադրիչները աստիճանաբար ավելացրեք թաց մասսային:
Յուղեք կեքսի տապակը: Խմորը գդալով լցրեք պատրաստված մինի կեքսի ձևամանների մեջ: Թխեք նախապես տաքացրած(180-1900 С) ջեռոցում 20 րոպե: Հանեք ջեռոցից և թողեք սառչի։
Բարի ախորժակ🧁