Ինչ է պետք
- Սպանախ - 200 գ.
- Կաթ -100 գ.
- Ալյուր - 10 մլ.
- Սերուցքային կարագ - 5 գ.
Ինչպես պատրաստել
Սպանախի արմատները կտրել, լվանալ հոսող ջրի տակ ու դնել քամիչի մեջ, որպեսզի ջուրը քամվի: Այնուհետեւ լցնել կաթսայի մեջ ու 10-15 րոպե եփել իր իսկ հյութով: Խաշված սպանախն անցկացնել քամիչով:
Կաթսայում լցել կարագը, ավելացնել ալյուրը, կաթն ու եփել 15-20 րոպե:
Սպանախի պատրաստի խյուսին ավելացնել կաթի սոուսը, լավ խառնել թեթեւ կրակի վրա ու մի քիչ էլ կարագ ավելացնել: Հովանալուց հետո մատուցել փոքրիկին:
Բարի ախորժակ