Ինչ է հարկավոր
Ոլոռ - 1 բաժակ
Գազար - 1 հատ
Մաղադանոս - 3 ճյուղ
Սամիթ - 3 ճյուղ
Ձիթապտղի յուղ - 50 գ
Աղ
Ինչպես պատրաստել
Ոլոռը թրջել տաք ջրի մեջ 2-3 ժամ: Այնուհետև ջուրը թափել, կաթսայի մեջ լցնել նոր, սառը ջուր և ոլոռը: Ջուրը պետք է լինի ոլոռից 2 անգամ շատ: Կաթսան դնել կրակի վրա և եռալուց հետո ևս կես ժամ եփել ուժեղ կրակի վրա:
Գազարը հարկավոր է լվանալ, մաքրել կեղևը: Բլենդերի մեջ դնել գազարը, կանաչին, ձիթապտղի յուղը, աննշան աղ, ինչպես նաև եփած ոլոռը: Հարել մինչև պյուրե դառնալը: Եթե խյուսը ստացվել է փոքր-ինչ պինդ, կարելի է ավելացնել տաք ջուր և լավ հարել:
Բարի ախորժակ