Ինչ է հարկավոր
Ձու - 4 հատ,
Շաքարավազ - 1 բաժակ,
Ալյուր - 1 բաժակ,
Ձեթ (ցանկալի է անհամ) - 3 ճաշի գդալ,
Եռացրած ջուր - 3 ճաշի գդալ,
Սոդա - 1 թեյի գդալ,
Վանիլին:
Ինչպես պատրաստել
Ձուն և շաքարավազը հարկավոր է հարել միասին մոտ 5 րոպե, մինչև լավ բարձրանա: Ավելացնել ալյուրը, սոդան, վանիլինը և լավ խառնել: Այնուհետև ավելացնել նաև ձեթն ու ջուրը, վերջինը` պարտադիր եռացրած:
Կարելի է ավելացնել նաև կակաո:
Ստացված զանգվածը լցնել արջուկի ձև ունեցող ամանների մեջ և եփել:
Եթե ցանկանում եք, որ թխվածքաբլիթի մեջ լինի կրեմ, ապա ամանների մեջ հարկավոր է մի փոքր լցնել պատրաստված զանգվածից, այնուհետև շոկոլադե կրեմ կամ խտացրած կաթ, հետո նորից պատրաստված զանգվածը:
Բարի ախորժակ: