Ինչ է պետք.
40 գրամ կանաչ լոբի, կանաչ սոխ, կարագ, կես թեյի գդալ ալյուր, 1 թեյի գդալ բրինձ, 1 ճաշի գդալ կաթ, 1/4 հավկիթ, անանուխի եւ մաղադանոսի մի քանի տերեւ
Ինչպես պատրաստել.
Լոբին ու սոխը մաքրել, լվանալ , մանր կտրատել ու խաշել: Բրինձը մի քանի անգամ լվանալ ու ավելացնել լոբու ջրի մեջ ու շարունակել խաշել 15-20 րոպե: Հավկիթը, ալյուրը եւ կաթը խառնել, ավելացնել ապուրի մեջ ու եփել եւս 2-3 րոպե:
Ապուրը մատուցել՝ ավելացնելով կարագ եւ մանր կտրատած մաղադանոս ու անանուխ:
Բարի ախորժակ