Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Դդմիկ – 100 գ
Կարտոֆիլ – 1 հատ
Կաթ – 50 մլ
Ջուր – 1 բաժակ
Պատրաստման ընթացքը
Բանջարեղենը լավ լվանում ենք, մաքրում և կտրատում խորանարդաձև։ Ապա կաթսայի մեջ ջուր ենք լցնում, դնում գազօջախին ու հասցնում եռման աստիճանի։ Կարտոֆիլը լցնում ենք եռացող ջրի մեջ, թողնում 5-7 րոպե։ Հաջորդիվ ավելացնում ենք դդմիկը, եփում բանջարեղենը ևս 15 րոպե: Երբ պատրաստված ապուրը սառչի, հարում ենք այն բլենդերով՝ չմոռանալով ավելացնել կաթը։
Բարի ախորժակ



