Բրնձով ու կաթով շիլա 6-12 ամսականների համար

Անհրաժեշտ բաղադրիչները 

Բրինձ - կես բաժակ

Ջուր - 1 բաժակ

Կաթ -1 բաժակ

Պատրաստման ընթացքը

 

1․ Հարկավոր է բրինձը մանրակրկիտ լվանալ հոսող սառը ջրի տակ, ապա վրան ջուր լցնել և դնել գազօջախին։

2․ Ջրի եռալուց 5-7 րոպե հետո իջեցրեք կրակը, շարունակեք եփել բրինձը ևս 15 րոպե։

3․ Այժմ ավելացրեք կաթն ու խառնեք բրնձի շիլան։ Չեք վերցնում մինչև խտանալը (մոտ 10-15 րոպե)։

4․ Պատրաստված շիլան ծածկում եք կափարիչով, թողնում այդպես 10 րոպե։

5․ Շիլան քիչ-քիչ դնում եք խորը ափսեի վրա դրված մաղի մեջ, ապա գդալով տրորում այն։ Մաղի հակառակ կողմում կտեսնեք արդյունքը, որին պետք էր հասնել: Եթե ​​շատ թանձր է ստացվում շիլան, կարելի է ավելացնել մի փոքր եռացրած ջուր կամ կաթ։

 

 

Բարի ախորժակ