Ինչ է հարկավոր (15 բաժնի համար)
Խմոր (սառեցրած, առանց խմորիչի) - 2 փաթեթ
Սամիթ - 100 գ
Հալած պանիր կամ կաթնաշոռ – 200 գ
Գազար - 2 հատ (միջին չափի)
Բրոկկոլի - 200 գ
Լոլիկ - 200 գ
Կանաչ սոխ - 4 ճյուղ
Սև ձիթապտուղ` առանց կորիզի - 400-450 գ ( մոտ 1 տուփ)
Ինչպես պատրաստել
Հարկավոր է սառեցրած խմորի 2 փաթեթը միացնել իրար, խմորը գրտնակել օվալաձև, այնուհետև խմորին մեծ ուղղանկյունու տեսք տալ: Խմորը դնել թավայի մեջ, եփել 375° ջերմաստիճանում 10-12 րոպե: Պատրաստի խմորը հանել ջեռոցից և թողնել հովանա սենյակային ջերմաստիճանում:
Հարկավոր է սամիթը լվանալ և մանր կտրատել, խառնել հալած պանրին կամ կաթնաշոռին: Պատրաստված զանգվածը քսել եփած խմորին:
Բրոկկոլին, գազարը, լոլիկը լավ լվանալ և կտրատել: Այնուհետև դասավորել սամիթով և կաթնաշոռով կամ պանրով պատած խմորի վրա: Ձիթապտուղը ևս կտրատել օղակաձև և դնել պիցցայի վրա:
Վիտամիններով հարուստ բանջարեղենային պիցցան պատրաստ է:
Բարի ախորժակ