Նրբերշիկ. պատրաստում ենք տնային պայմաններում

Ինչ է հարկավոր

 

Հավի փափկամիս - 500-600 գ

Կաթ - 100 մլ

Ձու - 1 հատ

Գլուխ սոխ (փոքր) - կես հատ

Աղ, պղպեղ, կարի - ըստ ցանկության

Սխտոր - ըստ ցանկության

 

Ինչպես պատրաստել

 

Հավի փափկամիսը հարկավոր է մանր կտրատել, սոխի փոքր կտորների և սխտորի հետ միասին լցնել բլենդերի մեջ, այնուհետև ավելացնել կաթն ու ձուն և հարել: Ստացված համասեռ զանգվածին ավելացնել աղ, պղպեղ, կարի և լավ խառնել: 

Վերցնել թխելու համար նախատեսված տոպրակները և կտրել 20×20 սմ չափսով: Այնուհետև յուրաքանչյուր տոպրակի վրա դնել պատրաստված զանգվածից 2 ճաշի գդալ, փաթաթել կլորավուն` նրբերշիկի ձև տալով: Հարկավոր է մի կողմից կապել թելով, լավ սեղմել և կապել նաև մյուս կողմից: 

Պատրաստված նրբերշիկները գցել եռացրած ջրի մեջ, եփել 12-15 րոպե:

 

 

Բարի ախորժակ