Համեղ ու օգտակար ընթրիք՝ արմավով ու ընկույզով

Ինչ է հարկավոր.

 

  • 1 բաժակ բրինձ
  • ձեթ
  • կարագ
  • արմավ
  • ընկույզ
Ինչպես պատրաստել.
 
Տարայի մեջ լցնել շատ քիչ բուսական յուղ, դնել կրակի վրա, մի քանի վայրկյանից ավելացնել բրինձը, խառնել, ապա ավելացնել 2 բաժակ տաք ջուր եւ մի պտղունց աղ:
Բրինձը խաշել այնքան, մինչեւ ջուրը կգոլորշանա:
 
Թավայի մեջ լցնել կարագը, հալեցնել կրակի վրա, ապա ավելացնել կտրատված ընկույզն ու արմավը եւ խարկել:
 
Ընկույզն ու արմավը կարագով լցնել բրնձի վրա եւ մատուցել:
 

Հիշեցնենք, որ թե արմավը եւ թե ընկույզը շատ օգտակար են: Արմավը պարունակում է  մեծ քանակությամբ վիտամին А, որն ամրապնդում է տեսողությունը, իսկ ընկույզը նպաստում է ուղեղի լավ աշխատանքին, զարգացնում է  հատկապես հիշողությունը:

 
Բարի ախորժակ