Կաթնաշոռով փքաբլիթ, որը հնարավոր է պատրաստել 10 րոպեում

Ինչ է հարկավոր

Կաթնաշոռ - 250 գ

Ձու - 2 հատ

Շաքարավազ - 1 ճաշի գդալ

Կերակրի սոդա - 1 թեյի գդալ

Քացախ - 1 թեյի գդալ

 Օսլա - 1 թեյի գդալ

Թթվասեր - 2 ճաշի գդալ

Աղ - ըստ ցանկության

Մաննի - 1 ճաշի գդալ

Ալյուր - 1 բաժակ

Վանիլին 

Ձեթ 

Շաքարավազի փոշի 

 

Ինչպես պատրաստել

Հարկավոր է խառնել կաթնաշոռը սոդայի և օսլայի հետ, որից հետո ավելացնել թթվասերը:

Կաթնաշոռին հարկավոր է ավելացնել շաքարավազը և աղը, ձուն և վանիլինը, այնուհետև մաննին ու ալյուրը և ամբողջը խառնել: Պատրաստել փոքրիկ կլորակներ, որոնք հետո պետք է դառնան փքաբլիթներ: Թաթախել ալյուրի մեջ և դնել  եռացրած ձեթի մեջ:

Երբ փքաբլիթներն ուռչեն ու կարմրեն, հարկավոր է հանել քամիչով և թողնել, որպեսզի քամվի ավելորդ ձեթը:

Պատրաստված փքաբլիթների վրա կարելի է ցանել շաքարավազի փոշի։

 

 

Բարի ախորժակ