Մրգային ջեռեփուկ, որը պատրաստվում է վարսակի փաթիլներով (овсянка)

Ինչ է հարկավոր

 

Սալոր - 5-6 հատ

Խնձոր - 2 հատ

Շագանակագույն շաքարավազ - 1-2 ճաշի գդալ

Վարսակի փաթիլներ - 1 բաժակ

Ընկույզ - մեկ բուռ

Մեղր - 3 ճաշի գդալ (կամ դրան փոխարինող` սիրոպ կամ որևէ այլ բան)

Բուսական յուղ - 1-2 ճաշի գդալ

Ինչպես պատրաստել

 

Հեռացնել սալորի կորիզները և կտրատել ոչ մեծ կտորներով: Խնձորից հեռացնել միջուկը, կտրատել ոչ մեծ կտորներով և ավելացնել կտրատած սալորի վրա: Այնուհետև լցնել շաքարավազը և խառնել: Պատրաստվածը լցնել ֆորմայի մեջ: 

Հարկավոր է մանրացնել ընկույզը, ավելացնել վարսակին և խառնել: Այնուհետև ավելացնել մեղրը (կամ փոխարինող որևէ բան) և բուսական յուղը: Լավ խառնել, որպեսզի ստացվի կպչուն զանգված: 

Վարսակով և ընկույզով զանգվածը ավելացնել սալորով և խնձորով լցված ֆորմայի մեջ` հավասարաչափ ծածկելով: Կարելի է օգտագործել նաև չափաբաժնով ֆորմաներ: 

Մրգային ուտեստը դնել ջեռոցը և եփել 180° ջերմաստիճանում 20 րոպե:

 

 

Բարի ախորժակ