Ինչ է հարկավոր
Գազար - 3 հատ
Խնձոր - 3 հատ
Սպիտակաձավար (մաննի) - 3 թեյի գդալ
Շաքարավազ - 1-2 թեյի գդալ
Աղ - դանակի ծայրով
Պաքսիմատ
Կարագ
Թթվասեր
Ինչպես պատրաստել
Գազարը լվանալ, անցկացնել մեծ կամ փոքր քերիչով: Խնձորը լվանալ, կտրատել փոքր խորանարդիկներով կամ անցկացնել մեծ քերիչով: Կարագը դնել թավայի մեջ: Գազարը շոգեխաշել մինչև կիսաեփ լինելը: Ավելացնել խնձորը և նորից եփել 5-7 րոպե: Մի փոքր աղ անել, ավելացնել շաքարավազը և սպիտակաձավարը:
Ամբողջը լավ խառնել և շոգեխաշել ևս 5 րոպե:
Շոգեխաշված բանջարեղենը հանել կրակի վրայից, մի քիչ սառեցնել և պատրաստել ոչ մեծ կոտլետներ: Կոտլետներից յուրաքանչյուրը պատել պաքսիմատով և տապակել երկու կողմից մինչև ոսկեգույն դառնալը:
Պատրաստված կոտլետների վրա լցնել թթվասեր ու մատուցել:
Բարի ախորժակ