Ինչ է հարկավոր`
Կաթ - 300 գ.
Խմորիչ – 12 գ.
Շաքարավազ – 5-6 ճաշի գդալ
Հավկիթ – 2 հատ
Մարգարին կամ բուսական յուղ – 100 գ.
Ալյուր – 900-950 գ.
Վանիլին – 10-15 գ.
Աղ – մի պտղունց
Չամիչ – մեկ բուռ
Ինչպես պատրաստել`
1. Պատրաստում ենք խմոր: Տաք կաթի մեջ լցնել չոր խմորիչը, ավելացնել շաքարավազը, աղն ու վանիլինը: Երբ խմորիչը կսկսի գործել (մոտավորապես 5-10 րոպեում), ավելացրեք հավկիթն ու լավ խառնեք:
2. Մարգարինը կամ բուսական յուղը հալեցնել կամ տաքացնել, ավելացնել վերոնշյալ զանգվածին:
3. Ալյուրը մաղով անցկացնել եւ դանդաղ ավելացնել զանգվածին:
4. Չամիչը լվանալ, չորացնել թղթի վրա ու լցնել զանգվածի մեջ:
5. Հունցել թեթեւ ու էլաստիկ խմոր, որը չի կպչի մատներին: Այն կտեւի նվազագույնը 10-15 րոպե:
6. Խմորի տարան ծածկել սրբիչով եւ դնել տաք վայրում 1-1.5 ժամ: Այս ընթացքում խմորը պետք է մեծանա 2-3 անգամ:
7. Պատրաստ խմորը բաժանել 50 գրամանոց գնդերի:
8. Եթե ցանկանում եք հյուսքի տեսք ստանալ, ձգեք խմորը 20-25 սմ. երկարությամբ ու ժապավենի պես կապեք` ծայրերը մտցնելով խմորի մեջ:
9. Գնդերը եւս 10-15 րոպե պետք է «հանգստանան»:
10. Բաժակի մեջ լցրեք մեկ ձվի դեղնուց եւ մեկ ճաշի գդալ կաթ ու խառնեք, այնուհետեւ խոզանակով քսեք գնդերի վրա:
11. Գնդերը դնել տաքացած ջեռոցն ու 25-30 րոպե եփել 180-200 աստիճան ջերմությամբ :
Բարի ախորժակ