Ինչ է հարկավոր
Ալյուր - 200 գ
Ջուր - 125 գ
Կարագ - 150 գ
Քացախ - 1 թեյի գդալ
Ձու - 1 հատ
Աղ
Ինչպես պատրաստել
Հարկավոր է պատրաստել շերտավոր խմոր: Խմորը բացել 0.5-1 սմ հաստությամբ, այնուհետև կտրատել երկար կտորներով, որպեսզի երկարությունը լինի 10 սմ, իսկ լայնությունը` 1-1.5 սմ:
Խմորի կտորները պետք է դնել ջեռոցի տապակի մեջ, վրան քսել հարած ձու, ցանել աղ ու քիմիոն: Թխել տաք ջեռոցում, մինչև փոքր-ինչ չորանա և դառնա դեղնաշագանակագույն:
Բարի ախորժակ