Ինչ է հարկավոր
Կաթնաշոռ - 400 գ
Սպանախ - 150 գ
Հավկիթ (մեծ) - 1 հատ
Պինդ պանիր - 50 գ
Ալյուր - 250 գ (հնարավոր է ավելի շատ)
Ինչպես պատրաստել
Սպանախը լվանալ եւ բլենդերով վերածել խյուսի: Կարող եք օգտագործել նաեւ սառեցրած սպանախ, սակայն պետք է այնպես անել, որ ջրային զանգված չառաջանա:
Տարայի մեջ լցնել սպանախի խյուսը, կաթնաշոռը, հավկիթը, մանր քերիչով անցկացրած չոր պանիրը և լավ խառնել: Այնուհետև լցնել ալյուրը և ամբողջը լավ խառնել: Ալյուրի քանակը կախված է կաթնաշոռի պնդությունից: Խմորը պետք է լինի մի քիչ կպչուն:
Խմորը ցանկալի է պատրաստել երշիկաձև և կտրատել, ապա լցնել եռացող ջրի մեջ ու սպասել միչև կսկսեն լողալ: Եփել մարմանդ կրակի վրա ևս մի քանի րոպե: Ջրից հանել և մատուցել:
Բարի ախորժակ