Բաղադրությունը
2կգ գազար
1,5 լիտր ջուր
Կես դդմիկ
100գ շաքարավազ
1թեյի գդալ աղ:
Լավ Մաքրում եք գազարը, իսկ դդմիկի միջից հանում եք կտերը: Երկուսն էլ մահնր կտրատում եք եւ լցնում կաթսայի մեջ:
2. Նախապես աղտահանեք այն բալոնը, որի մեջ պահելու եք պյուրեն:
3. Խաշեք բանջարեղենը թուլ կրակի վրա 30 րոպե: Հետո հարեք մի քանի վայրկյան կարիչով (բլենդեր) եւ լցրեք բալոնների մեջ:
4. Պահեք տարրաները սառցախցիկում:
Ձմռանը այն կարող եք օգտագործել բլիթներ, փքաբլիթներ ու թխվածքներ պատրաստելիս: