Ինչ է պետք.
1. 400 գ. կաթնաշոռ (մինչեւ 5% յուղայնության)
2. 1 հավկիթ
3. 3 ճ.գ. ալյուր
4. 1 միջին չափսի գազար
5. 1 միջին չափսի խնձոր
6. 1 ճ.գ. շաքարավազ
Ինչպես պատրաստել.
1. Տարայի մեջ լցնել կաթնաշոռը, ավելացնել հավկիթն ու շաքարավազը եւ խառնել:
2. Խնձորն ու գազարն անցկացնել մանր քերիչով:
3. Քերած զանգվածն ավելացնել տարայի զանգվածին ու խառնել:
4. Այդ ամենին ավելացնել ալյուրն ու խառնել:
5. Ճաշի գդալով հավաքել խմորը, խոնավ մատներով գնդիկներ պատրաստել ու դնել հատուկ թղթով ծածկված թավայի մեջ:
6. Թավան դնել 180 ջերմաստիճանի ներքո լավ տաքացած ջեռոցում եւ եփել 25–30 րոպե:
Ստացվում է 16 թխվածքաբլիթ
Բարի ախորժակ