Բանջարեղենով և հավի մսով խյուս

Այս ուտեստը հիանալի միջոց է ձեր փոքրիկին ծանոթացնելու տարբեր համերի հետ՝ միաժամանակ ապահովելով, որ նա ստանում է սպիտակուցների, վիտամինների և հանքանյութերի հավասարակշռված խառնուրդ:

Բաղադրությունը

  • 1 փոքր կտոր հավի կրծքամիս (առանց ոսկորների, առանց մաշկի)
  • 1 միջին չափսի գազար՝ կեղևազրկված և կտրատած
  • 1/2 բաժակ քաղցր կարտոֆիլ՝ կեղևը մաքրած ու կտրատած
  • 1/2 բաժակ ոլոռ (թարմ կամ սառեցված)
  • Ջուր կամ հավի արգանակ 

 Ինչպես պատրաստել

  1. Եփել հավը․ կաթսայի մեջ լցնել հավի կրծքամիսը ջրով կամ արգանակով, հասցնել եռման աստիճանի և եփել մոտ 15-20 րոպե
  2. Միաժամանակ եփել բանջարեղենը. մեկ այլ կաթսայում շոգեխաշել գազարն ու քաղցր կարտոֆիլը, մինչև դրանք կփափկեն (մոտ 10-15 րոպե): Եթե օգտագործում եք սառեցված ոլոռ, ապա ավելացրեք այն շոգեխաշման վերջին 3 րոպեում:
  3. Բաղադրիչները խառնել. երբ եփվի, թողեք, որ հավի միսն ու բանջարեղենը մի քիչ սառչեն: Հավի միսը հանեք արգանակից և մանր կտրատեք, ապա բլենդերով հարեք բոլոր բաղադրիչները՝ ավելացնելով արգանակ։

 

 

Բարի ախորժակ