ՀՀ առողջապահության նախարարությունը ներկայացրել է ամանորին պատրաստվող ճաշատեսակների պահպանման ժամկետները։
Մսից պատրաստված կոտլետները, բանջերեղենից, մսից և այլ մթերքից պատրաստված աղցանները, որոնք համեմված են թթվասերով, մայոնեզով կարելի է պահել 12 ժամ:
Աղցանների համար նախատեսված եփված միսը, աղացած մսից պատրաստված տապակած կերակրատեսակները՝ կոտլետներ, պելմենի, բլինչիկ, տապակած լյարդը, թռչնի եփած միսը, ձուկը, մայոնեզով, թթվասերով չհամեմված բանջերեղենով աղցանները կարելի է պահել 24 ժամ:
Տավարի և խոզի տապակած միսը, տապակած ձուկը, պաստերացված կաթը, սերուցքը, յուղալի և յուղազրկված դիետիկ կաթնաշոռը, սերուցքային կրեմով տորթը խորհուրդ է տրվում պահել 36 ժամ:
Թռչնի ու ճագարի տապակած միսը, խորոված ձուկը, մածունը, դիետիկ թթվասերը կարելի է պահել 48 ժամ:
Թթվասերը, առանց կրեմի կամ սպիակուցային կրեմով տորթերը, հրուշակեղենը կարելի է պահել 72 ժամ:
Աղբյուրը՝ առողջապահության նախարարություն