Դդմիկով և հնդկաձավարով խյուս 6-12 ամսականների համար

Հնդկաձավարի  ու դդմիկի համադրությամբ խյուսը թեթև է, օժտված է ցածր  կալորիականությամբ և առատ վիտամինային կազմով:

Տվյալ ուտեստի միջոցով բալիկը ստանում է A, C, E  վիտամիններ, կալցիում, մագնեզիում, ցինկ: Մայրիկը կարող է ավելացնել այդ բաղադրիչներին տանձ և օգտակար խյուսի համը դարձնել անկրկնելի: Անհրաժեշտ է՝

◾3-4 ճաշի գդալ հնդկաձավար

◾1 հատ դդմիկ

◾1 փոքր տանձ

◾Ձիթապտղի ձեթ 

 

Պատրաստման եղանակը

 

Սկզբում հնդկաձավարը դնում ենք դանդաղ կրակի վրա և եփում՝ անընդմեջ խառնելով: Կտրատված դդմիկը տեղավորում ենք կաթսայի մեջ, խաշում 10-12 րոպե, ինչից հետո ավելացնում ենք միջին կտորների վերածած տանձը: Թողնում ենք մոտավորապես 5 րոպե, որպեսզի եփվեն միասին: Պատրաստի բաղադրիչները հարում ենք: Խյուսի մեջ լցնում ենք երկու կաթիլ ձիթապտղի ձեթ:

 

Բարի ախորժակ