Մարմելադներ մրգերով

Ինչ է հարկավոր

Մրգեր (1 բաժակ-240մլ) - 2 բաժակ

Բնական հյութ - 1 բաժակ

Ստեվիա - 3 տուփ 

Դոնդող - 5 տուփ

 

Մրգերի և հյութերի համեղ համադրություն

 

1 խնձորի հյութ, 2 բաժակ կտրատած ելակ և բանան:

1 արքայախնձորի հյութ, 2 բաժակ խորանարդաձև կտրատած մանգո և բանան:

1 խնձորի հյութ, 2 բաժակ ելակ և հապալաս:

 

Ինչպես պատրաստել

Մրգերը հարկավոր է կտրատել: Հյութը և մրգերը եռացնել մարմանդ կրակի վրա մինչև մրգերը լավ փափկեն: Ավելացնել ստեվիա, այնուհետև զանգվածը լցնել բլենդերի մեջ և ստանալ համասեռ զանգված: Թողնել հանգստանա 5-7 րոպե: Ավելացնել դոնդողը և լավ խառնել:

Զանգվածը լցնել կաղապարների մեջ և թողնել սառնարանում 1 ժամ:

 

Ձև ստանալու համար լավ կլինի օգտագործել սիլիկոնե կաղապարներ: Կարելի է օգտագործել` նախապես յուղով պատված պլաստմասե կաղապարներ: Կարելի է սառեցնել ամանի մեջ, այնուհետև կտրատել խորանարդաձև:

 

Բարի ախորժակ