3-ից 6 տարեկան փոքրիկների համար կերակուր՝ նշանակում է պատրաստել սննդարար, գրավիչ և զվարճալի սնունդ:
Հավի մսով մինի նրբաբլիթներ: Դրանք հագեցած են սպիտակուցներով և կարող են համադրվել մեղմ բուրմունքներով, որպեսզի համապատասխանեն երիտասարդ քիմքին: Բացի այդ, դրանց պատրաստման գործընթացը բավականին հեշտ է, որքան կարկանդակը, կամ հենց՝ նրբաբլիթը:
Բաղադրությունը:
- 1 բաժակ եփած, մանրացված հավի միս (համեմված մի պտղունց աղով և մեղմ համեմունքներով)
- 1 բաժակ մանրացված պանիր (չեդդեր կամ մոցարելլան հիանալի է աշխատում)
- 4 փոքր ալյուրի նրբաբլիթ
- 1/2 բաժակ սև լոբի, լվացած և քամված
Լրացուցիչ՝ մի քանի ճաշի գդալ եգիպտացորենի հատիկներ, մանր կտրատած բուլղարական պղպեղ՝ ավելացված բանջարեղենի համար
Ինչպես պատրաստել:
Նրբաբլիթը դրեք հարթ մակերեսի վրա։ Յուրաքանչյուր նրբաբլիթի կեսի վրա շաղ տվեք մի քիչ պանիր, մանրացված հավի միս, սև լոբին և բանջարեղեն։
Նրբաբլիթի մյուս կեսը ծալեք միջուկի վրա, որպեսզի ստեղծվի կիսալուսնի ձև:
Չկպչող տապակը տաքացրեք միջին ջերմության վրա։ Նրբաբլիթը դրեք տապակի մեջ և եփեք մինչև երկու կողմից ստանաք ոսկե-դարչնագույն, պանիրը հալվի՝ յուրաքանչյուր կողմից մոտ 2-3 րոպե:
Կտրեք յուրաքանչյուր նրբաբլիթն ավելի փոքր մասերի, որոնք հեշտ կլինի վերցնել փոքրիկ ձեռքերի համար:
Այս նրբաբլիթները հարմար և հիանալի միջոց են երեխաներին բանջարեղեն և սպիտակուցներ տալու համար: