Դդմիկով ապուր 6-12 ամսական երեխաների համար

Սնունդ

Ինչ է հարկավոր

դդմիկ (թարմ կամ սառեցված)

ջուր

կարագ

Պատրաստման եղանակը

Դդմիկը լավ լվանալ, կեղևը բարակ շերտով հեռացնել, նորից լվանալ հոսող ջրի տակ, 1-2 ժամով դնել սառը ջրի մեջ (ընդհանրապես, փոքրիկների համար ապուր պատրաստելիս մթերքը միշտ ցանկալի է եփելուց առաջ որոշ ժամանակով ջրի մեջ դնել): 

Այնուհետև դդմիկը կտրատել մանր խորանարդիկներով և եփել մի փոքր ջրով կամ շոգեխաշել գոլորշու վրա:  Հետո տաք վիճակում անցկացնել մաղով կամ հարել բլենդերով: Որպեսզի ապուրը պինդ չլինի, դրան կարելի է խառնել նաև մի  քիչ եռացրած ջուր, ապա՝ շատ քիչ կարագ:

 

Բարի ախորժակ