Ինչ է հարկավոր
Կարտոֆիլ- 3 հատ,
Գազար- 1 հատ,
Բուլղարական պղպեղ- 1 հատ,
Դդմիկ- 1 հատ,
Աղ (լավ կլինի ծովի)- մի պտղունց,
Սև պղպեղ` հատիկավոր,
Կարմիր պղպեղ- 1 ճաշի գդալ,
Մաղադանոս` չորացրած- 1 թեյի գդալ,
Սամիթ` չորացրած- 1 թեյի գդալ,
Ջուր- 1.5-2 լ (հաշվի առնելով` ինչ ջրիկությամբ եք ուզում լինի),
Սառեցրած կանաչ ոլոռ- 2-3 ճաշի գդալ,
Բուսական յուղ- 1 ճաշի գդալ,
Հաց- մի քանի շերտ
Ինչպես պատրաստել
Կաթսայի մեջ լցնել ջուրը և հասցնել եռման աստիճանի: Բանջարեղենը հարկավոր է լվանալ և մաքրել կեղևը, իսկ պղպեղի դեպքում` հեռացնել միջուկը: Մեծ-մեծ կտրատել բանջարեղենը և լցնել եռացրած ջրով կաթսայի մեջ, ավելացնել աղ, պղպեղ, կանաչի: Կաթսան փակել կափարիչով և եփել 10-15 րոպե` միջին կրակի վրա, այնուհետև անջատել կրակը: Ընկղմվող բլենդերի օգնությամբ մանրացնել ամբողջ բանջարեղենը, որպեսզի ստացվի խյուս:
Թավայի մեջ հարկավոր է լցնել բուսական յուղ և կանաչ ոլոռը, ավելացնել 3-4 ճաշի գդալ ջուր: Փակել կափարիչով և շոգեխաշել ոլոռը մարմանդ կրակի վրա մինչև 5 րոպե:
Հացը հարկավոր է կտրատել խորանարդաձև` 1 սմ կտորներով: Այնուհետև դնել ջեռոցի թավայի մեջ և չորացնել ջեռոցում 200 ջերմաստիճանի տակ, մոտավորապես 8 րոպե, որպեսզի վերածվի չորահացի:
Բանջարեղենային ապուր-խյուսը լցնել ամանի մեջ, ավելացնել կանաչ ոլոռը: Մատուցելուց առաջ ավելացնել չորահացերը (կարելի է նաև սխտորով պատրաստված չորահացեր):
Բարի ախորժակ