Նյութի առաջին մասը կարդացեք այստեղ:
Սպիտակեցնող դիմակներ
Դիմակ վարունգից
Դիմակի պատրաստման համար մանր քերիչով քերեք վարունգը` անձեռոցիկի վրա: Դրեք դեմքին 20-30 րոպե:
Ճարպածակոտկեն մաշկի դեպքում քսուքը խառնեք ձվի հարած սպիտակուցի հետ կամ դրան ավելացրեք մի քանի կաթիլ կիտրոնի հյութ:
Դիմակը պահեք 20 րոպե: Նման դիմակից հետո դեմքը լվանալ պետք չէ:
Թրջոցներ վարունգով
Վերցրեք միջին չափսի վարունգ, քերեք քերիչով և ավելացրեք իր ծավալին հավասար չափով կիտրոնահյութ: Թրջոցները
Նյութի առաջին մասը կարդացեք այստեղ:
Սպիտակեցնող դիմակներ
Դիմակ վարունգից
Դիմակի պատրաստման համար մանր քերիչով քերեք վարունգը` անձեռոցիկի վրա: Դրեք դեմքին 20-30 րոպե:
Ճարպածակոտկեն մաշկի դեպքում քսուքը խառնեք ձվի հարած սպիտակուցի հետ կամ դրան ավելացրեք մի քանի կաթիլ կիտրոնի հյութ:
Դիմակը պահեք 20 րոպե: Նման դիմակից հետո դեմքը լվանալ պետք չէ:
Թրջոցներ վարունգով
Վերցրեք միջին չափսի վարունգ, քերեք քերիչով և ավելացրեք իր ծավալին հավասար չափով կիտրոնահյութ: Թրջոցները
դրեք 10-15 րոպե, օրական մի քանի անգամ կամ մեկ անգամ 30 րոպե տևողությամբ (ճարպոտ մաշկի համար):
Հաղարջի դիմակ
Այս դիմակը նախատեսված է ճարպոտ մաշկի համար: Պատրաստեք հաղարջի հատապտուղների հյութը, ավելացրեք հարած սպիտակուց (1:1) և դրեք դեմքին 30 րոպե:
Առաջարկվում է դիմակի մի քանի տարբերակներ:
Առաջին տարբերակ: Պատրաստեք սև կամ կարմիր հաղարջի հյութը: Թրջեք անձեռոցիկը այդ հյութի մեջ և դրեք դեմքին: 10-15 րոպեից անձեռոցիկը նորից թրջեք հյութի մեջ և դիմակը կրկնեք:
Երկրորդ տարբերակ: Տրորեք պտուղները և խառնեք մեկ թեյի գդալ մեղր: Խառնուրդը դրեք դեմքին: Կես ժամից դիմակը հանեք և դեմքը տրորեք կիտրոնի հյութ պարունակող եռացրած-սառեցրած ջրով:
Գիրք ծննդոց. Հղիության և մայրության ուղեցույց, Ռ. Աբրահամյան, Գ. Ավագյան,