Այս հարցն ամենաքննարկվողներից է հղի կանաց շրջանում: Հարցին անդրադարձել է Եվրոպական բժշկական կենտրոնի մանկաբարձ- գինեկոլոգ Օլգա Լոգինովան: Մասնագետի խոսքով`հղիներին ոչ միայն կարելի է մեղր օգտագործել, այլ նաև պարտադիր է:
Հղի կանանց շրջանում հարցումների արդյունքում պարզվել է, որ նրանք կարծում են, թե մեղրը, չանցնելով ջերմային մշակում, կարող է պարունակել որոշակի մանրէներ, որոնք կարող են բոտուլիզմի պատճառ դառնալ՝ թունավորելով երեխային: Ասվածի
Այս հարցն ամենաքննարկվողներից է հղի կանաց շրջանում: Հարցին անդրադարձել է Եվրոպական բժշկական կենտրոնի մանկաբարձ- գինեկոլոգ Օլգա Լոգինովան: Մասնագետի խոսքով`հղիներին ոչ միայն կարելի է մեղր օգտագործել, այլ նաև պարտադիր է:
Հղի կանանց շրջանում հարցումների արդյունքում պարզվել է, որ նրանք կարծում են, թե մեղրը, չանցնելով ջերմային մշակում, կարող է պարունակել որոշակի մանրէներ, որոնք կարող են բոտուլիզմի պատճառ դառնալ՝ թունավորելով երեխային: Ասվածի
մեջ, իհարկե, ճշմարտության նշույլ կա, սակայն այն հղի կանանց չի վերաբերում: Մեղր չի թույլատրվում տալ մինչև 3 տարեկան երեխաներին, քանի որ նրանց ստամոքսի թթվայնությունը բավականաչափ բարձր չէ, և չի կարող ոչնչացնել այդ մանրէները: Իսկ մեծահասակների պարագայում մեղրի օգտագործումն ոչ միայն վտանգավոր չէ, այլև շատ օգտակար է:
Մեղրի օգտագործումն արգելված է հղի կանանց միայն այն դեպքում, երբ ապագա մայրիկն ունի շաքարային դիաբետ: Այս պարագայում մեղրը կհանգեցնի արյան մեջ գլյուկոզայի աճի:
Սակայն անգամ այս օգտակար մթերքի չարաշահումը ցանկալի չէ: Խորհուրդ է տրվում օրական օգտագործել մինչև 3-5 թեյի գդալ մեղր:
Աղբյուրը mama.ru